Fontos tudnivalók kerámia medence vásárlás előtt

 • Fontos tudnivalók kerámia medence vásárlás előtt

  Fontos tudnivalók kerámia medence vásárlás előtt

  „Nem minden arany, ami fénylik” - tartja a közmondás - pontosan így van ez a „kerámia medencék” esetén is. Az elmúlt néhány évben különböző medencegyártók kezdtek el üvegszálas medencét gyártani. Megtévesztve a vásárlókat, kerámia medence néven értékesítik olcsóbb anyagokból, nem megfelelő szerkezettel és technológiával készült medencéiket kerámia helyett egyéb töltőanyagokkal, vagy éppen nagyrészt a jóval olcsóbb poliészter gyantából készítve.


  Nagyon nehéz eligazodnia a vásárlónak a medencék között, amikor látszólag megegyező, „kerámia medence”; „kompozit medence”, vagy ehhez hasonló tartalmú hirdetésekkel találkozik, különböző gyártóktól, forgalmazóktól. Nem minden medence egyforma. Azért mert azt mondják „kerámia medence” az nem jelenti automatikusan, hogy jó is. A mai ipari gyártástechnológiákban a kompozit technológia széleskörűen elterjedt, mégis óriási különbségek vannak a felhasznált anyagok, gyártási technológiák és gyártók között.


  Nem elég csak poliészter műgyantából, üvegszál erősítéssel, gelcoat réteg használatával medencét készíteni, még akkor sem, ha kerámiának mondott töltőanyagot kevernek valamelyik rétegbe. Ettől a medence még nem lesz tartósabb. A poliészter nem áll ellen az ozmózisnak. A vinilészter 50-szer jobban ellenáll, viszont sokkal drágább, mint az olcsóbb poliészter. A medence gyártók általában amennyire csak lehet, a legkevesebb vinilésztert igyekeznek felhasználni a gyártás folyamán, ha egyáltalán alkalmaznak vinilészter szerkezeterősítő réteget. Nem elég csak egy vékony rétegben használni, korrózió állónak kell lennie és a szerkezetnek ellen kell állnia az ozmózis okozta károknak, hólyagosodásnak egyaránt.


  A teljesen vízzáró és az időnek,- földnyomásnak ellenálló rétegszerkezethez több kell!


  A Compass Carbon Ceramic Pools rétegszerkezete a minőséghez:


  1. Bi-LuminiteTM és NovaTM színek két rétegben, UV álló, vízhatlan réteg
  2. Korrózió ellenálló vinilészter színréteg alap – vízzáró réteg
  3. Korrózió ellenálló, üvegszál erősítésű vinilészter szerkezet erősítő réteg - vízzáró
  4. Elsőként a Compass Ceramic Composites Pty. Ltd. által szabadalmaztatott Compass Ceramic CoreTM kerámia mag, szerkezet erősítő réteg - vízzáró réteg
  5. Karbon erősítés, 20%-al nagyobb szilárdságot eredményez a szerkezet statikailag legfontosabb részeinél
  6. A hátoldalon szerkezet erősítésként, korrózió ellenálló üvegszál erősítésű poliészter és
  7. Vízzáró védőbevonat.

   

  Beton medence

  Hagyományos üvegszálas medence

  Compass Carbon Ceramic Pool

  Életre szóló garancia a szerkezetre

  X

  X

  20 év ozmózis elleni garancia

  X

  X

  Kiváló szilárdság és flexibilitás

  X

  X

  *Szabadalmaztatott CERAMICCORETM, kerámia mag

  X

  X

  * elsőként a Compass Ceramic Composites Pty. Ltd. által szabadalmaztatva!

  A rétegek összetapadásához megfelelő anyag és technológiai tudás szükséges, hogy egy tökéletes kompakt szerkezetet kapjunk, ami képes ellenállni az ozmózisnak és földmozgások által keletkezett nyomásoknak.


  Egyes gyártók kerámia medencének nevezik terméküket, annak ellenére, hogy nem kerámia töltőanyagot használnak, hanem csak a szerényebb tulajdonságokkal rendelkező üreges, üveg alapanyagú mikroballon töltőanyagot poliésztergyantával keverve.

  Bármilyen medence építési projekt legfontosabb része maga a medenceszerkezet és annak esztétikus megjelenése. A medence azonkívül, hogy meg kell tartania a vizet, a telek vagy ház központi része lesz. A költséges kertrendezéssel együtt véglegesen beépítésre kerül a földbe, körülötte drága burkolattal, egyéb környezet kialakítással.


  A medence telepítés egy hosszútávú befektetés. Mi is és Ön is biztosra akar menni, hogy a medence erős, tartós lesz és kiállja az idő próbáját. Mindenki el akarja kerülni a későbbi medence cserével járó bontási- és helyreállítási költségeket, kényelmetlenségeket.


  Egy minőségi medenceszerkezet kiválasztása fontos döntést igényel. Sajnos nagyon sok medence gyártó mondja azt, hogy minőségi medencét gyárt, de a gyakorlatban nem. A Compass Ceramic Pools nem elégedett meg a 35 év alatt, hogy csak jó medencét gyártson, a célja mindig az volt, hogy a legjobb kompozit medencét hozza létre. Mostanra a minőség életre szóló gyártói szerkezeti garanciával párosul!


  A COMPASS karbon kerámia medence a világon az egyetlen, eredeti, elsőként a Compass Ceramic Composites Pty. Ltd. által szabadalmaztatott kerámia kompozit technológiával készül, (PN.1690). A COMPASS kerámia mag drága alapanyagát rendkívül nehéz beszerezni, a világon csak két hőerőműben állítják elő (ezt a technológiát használják az űrhajók védőpajzsához is).


  • A COMPASS kerámia mag egyik alapanyagát adó mikro gömbök 700 bar nyomásnak állnak ellen.
  • Ellenáll a kémiai hatásoknak.
  • Nem szívja fel a nedvességet.

  A Compass célja egy valóban életre szóló medence megalkotása, mely kizárólag az elsőként a Compass Ceramic Composites Pty. Ltd. általa szabadalmaztatott CERAMIC CORETM (kerámia mag) és CARBON (karbon) erősítés alkalmazásával lehetséges, mely:


  • megakadályoz mindenféle vízbehatolást és csökkenti az ozmózis kockázatát;
  • ellenállóbbá teszi a medencetestet ütés és rázkódás ellen;
  • megnöveli a medencefal stabilitását;
  • növeli a szerkezet ellenállását a talajmozgásokkal szemben és
  • az extra karbon erősítés további 20%-al növeli a szerkezet stabilitását a kritikus pontokon.

  Más gyártók által használt gyengébb tulajdonságú, üvegszerű töltőanyaggal készült „kerámia mag”-nak nevezett réteg, meg sem közelíti a COMPASS karbon kerámia medencéknél használt kerámia mag tulajdonságait!


  Ezek a minőségbeli különbségek jól láthatók akár szabad szemmel is a medence rétegszerkezetét alaposan szemügyre véve.


  A Compass Pools annyira biztos a medence minőségében, hogy életre szóló gyártói garanciát biztosít a medence szerkezetére. A Compass Ceramic Pools által kínált garancia 100%-os a teljes időtartamra és nem csökken idővel (nem kell a fogyasztónak idővel arányosan növekvő költség részt átvállalnia), mint némelyik más gyártó által vállalt garancia esetén.   Gyártó I.Gyártó II.COMPASS CERAMIC POOLS
  *Szabadalmaztatott kerámia technológiaXX
  Medencegyártási tapasztalat5-6 év7-8 év35 év
  Életre szóló szerkezeti garanciaXX
  Ozmózis elleni garancia10 év10 év (degresszív!)20 év
  Valóban betonalap nélkül telepíthetőXX
      

  *elsőként a Compass Ceramic Composites Pty. Ltd. által szabadalmaztatva!

  A fenti táblázat is bizonyítja, hogy a Compass Pools karbon kerámia medencéi minőség terén minden üvegszál erősítésű medencét maguk mögé utasítanak!

  Nem célunk más gyártók lejáratása, de fontos tudatnunk a fogyasztókkal, hogy közel sem arra a minőségre számíthatnak a konkurens gyártóktól, mint amit a Compass Pools világvezető, szabadalmaztatott technológiája és a 35 éves gyártási tapasztalat nyújt.

  Sajnos sokszor halljuk ügyfelektől, hogy nekik azt mondták másik cég kollégái, hogy az ő termékük „ugyan olyan minőségű a Compass Ceramic Pools kerámia kompozit medence”. A valóság azonban ettől messze áll, ezért javasoljuk, hogy legyen körültekintő és tegye fel az alábbi kérdéseket minden ún.„kerámia medencét” áruló kereskedőnek, akiktől ajánlatot kért:

  Hány éve gyártanak medencét, azon belül is kerámia kompozit medencét?

  A COMPASS karbon kerámia medencék 35 év fejlesztési és gyártási szakértelem alapján készülnek. Nem hiába, hogy világszerte több mint 73.000 darab medencét értékesített a cégcsoport!

  Hány év garanciát vállalnak és milyen feltételekkel?

  Az ördög mindig a részletekben rejlik! Jól figyeljenek oda, mert pl. egyes gyártók csak ivóvíz minőségű víz esetén vállalnak garanciát a felületre, vagy éppen csak 32 Celsius fokig, ami valójában átverés, mert a medence víz soha nem lesz ivóvíz minőségű és vize felmelegedhet akár 38-40 fokig is polikarbonát fedés, vagy szolár takaró alatt!

  Ezzel ellenben a COMPASS garancia teljesen transzparens:

  • életre szóló garancia a szerkezetre,
  • 20 év ozmózis ellen, ozmózis okozta szerkezet változásokra!
  • és 10 év a színre és felületre.

  Miért van szükség a medence alá betonaljzatra?

  A valódi COMPASS kerámia medence alá, a szabadalmaztatott PN1690 kerámia magnak köszönhetően nincs szükség betonalapra! Közvetlen a kavicságyra helyezhető.

  Mekkora a medence súlya?

  Egy ilyen egyszerű mérőszám elárulja, hogy valójában mennyi anyag került a medencetestbe. A COMPASS karbon kerámia medencék súlya 600 kg-tól 2,4 t-ig terjed. Egy átlagos 40 m3-es COMPASS medence kb. egy tonnát nyom, ezzel szemben a szóban forgó gyártók medencéi 30-50%-kal kisebb súllyal bírnak.

  Miért kell vas/fém peremerősítő?

  A Compass Ceramic Pools karbon kerámia medencében nem kell korróziót okozó vas/fém perem erősítő mert medencék a valódi kerámia kompozit technológiának köszönhetően rendkívül erősek. A medencék a ClosedBeam és CERAMIC CORETM technológiának köszönhetően nem sérülnek szállításkor és emeléskor.

  Nézze meg a medence fala mennyire egyenes!

  Minden Compass Pools kerámia medence fala tökéletesen egyenes. (szabadalmaztatott SBR technológia)

  Miért van szükség poliuretán hőszigetelésre a medence köré?

  A Compass Pools valódi kerámia medence nem igényel hőszigetelést. A poliuretán hőszigetelés ráadásul pont az ellenkezőjét eredményezi a földben: idővel magába szívja a talajnedvességet és hűti a medencét.

  Mennyire áll ellen a medence felülete a klórnak, acetonnak illetve az UV sugárzásnak?

  A COMPASS medencék minden fent nevezett viszontagságnak ellenállnak és az aceton sem képes feloldani a felületüket! A sok éves gyártói fejlesztéseknek és tapasztalatoknak köszönhetően medencéink egyedi BI-LuminiteTM technológiával gyártott színei, az Ausztrál viszonyok esetében is könnyedén helyt állnak az ottani erős UV sugárzás ellen.

  Rendelkezik-e a medence talajvíz elleni védelemmel?

  A Compass Pools medencék gyárilag beépített Hydrostatic Valve rendszerének köszönhetően talajvíz elleni védelemmel vannak ellátva. Ez megakadályozza, hogy a medence „felússzon”, a talajvíz kinyomja a medencét eredeti helyéről.

  Íme két eset amikor a talajvíz elleni védelem jól jött volna:

  Talajvíz okozta medence kár

  Ilyen jellegű meghibásodás egy Compass medence esetén sohasem fordulhat elő!

  Jöjjön el telephelyünkre vagy budaörsi bemutatótermünkbe és bizonyosodjon meg a saját szemével a Compass karbon kerámia medencék minőségéről. Higgye el nem fog csalódni!


  Több mint 73.000 elégedett Compass ügyfél a minőséget választotta. Ön mit választ?

  Comments are closed.